Žuvies patiekalus rekomenduoju, nes tai vertingas ir lengvai virškinamas maistas. Svarbu iš anksto apgalvoti, kokią žuvį įsigysite norimam patiekalui ir kokiu būdu ją ruošite. Šviežios žuvies privalumas, kad iš vienos žuvies lengvai galime paruošti kelis patiekalus, ne tik naudoti jos filė.
Balta žuvis su prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 250 g lydekos, tinka ir kita balta žuvis
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. citrinos sulčių
- mėtų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žuvį supjaustome gabalėliais, pagardiname druska ir pipirais.
- Kepame keptuvėje su aliejumi. Kepti reikia labai trumpai, apverčiant. Ji busiškepusi, kai paspaudus iš viršaus gabaliuką ims atsiskyrinėti jo dalys.
- Iškepusią žuvį pašlakstome citrinų sultimis ir papuošiame mėtų lapeliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 48gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 98mgNatris: 137mgKalis: 660mg (33%)Skaidulos: 0.1gCukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 180µg (23%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 83µg (3320%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 551mg (79%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė