Žuvies patiekalus rekomenduoju, nes tai vertingas ir lengvai virškinamas maistas. Svarbu iš anksto apgalvoti, kokią žuvį įsigysite norimam patiekalui ir kokiu būdu ją ruošite. Šviežios žuvies privalumas, kad iš vienos žuvies lengvai galime paruošti kelis patiekalus, ne tik naudoti jos filė.
Balta žuvis su prieskoniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 293 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g lydekos, tinka ir kita balta žuvis
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • mėtų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žuvį supjaustome gabalėliais, pagardiname druska ir pipirais.
  • Kepame keptuvėje su aliejumi. Kepti reikia labai trumpai, apverčiant. Ji bus
    iškepusi, kai paspaudus iš viršaus gabaliuką ims atsiskyrinėti jo dalys.
  • Iškepusią žuvį pašlakstome citrinų sultimis ir papuošiame mėtų lapeliais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 48gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 98mgNatris: 137mgKalis: 660mg (33%)Skaidulos: 0.1gCukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 180µg (23%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 83µg (3320%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 551mg (79%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!