Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveika mityba ir cukrus – nesuderinama.
Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kopūsto baltagūžio
- 50 g agurko šviežio
- 50 g žaliųjų žirnelių šaldytų
- 30 g svogūno raudonojo
- 20 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 10 g alyvuogių juodos, be kauliukų
- 10 g linų sėmenų aliejaus arba kito mėgstamo šalto spaudimo aliejaus
Paruošimas
- Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.
- Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.
- Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.
- Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.
- Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi. Valgome, skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 201mgKalis: 598mg (30%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2057µg (257%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 120mg (150%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 73µg (97%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė