Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveika mityba ir cukrus – nesuderinama.
Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 214 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kopūsto baltagūžio
  • 50 g agurko šviežio
  • 50 g žaliųjų žirnelių šaldytų
  • 30 g svogūno raudonojo
  • 20 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
  • 10 g alyvuogių juodos, be kauliukų
  • 10 g linų sėmenų aliejaus arba kito mėgstamo šalto spaudimo aliejaus

Paruošimas
 

  • Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.
  • Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.
  • Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.
  • Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.
  • Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi. Valgome, skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 201mgKalis: 598mg (30%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2057µg (257%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 120mg (150%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 73µg (97%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetic, Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!