Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveika mityba ir cukrus nelabai draugauja:)
pateikiame kelis programos dalyvių baltagūžių kopūstų salotų variantus,
Porcijų kiekis: 1, kcal 207
Baltagūžio kopūsto salotos – sudėtinės dalys:
150 g baltagūžis kopūstas
20 g šviežiai spaustos citrinos sultys
50 g šaldyti žalieji žirneliai
30 g raudonasis svogūnas
10 g juodos alyvuogės be kauliukų
50 g šviežias agurkas
10 g linų sėmenų aliejus arba kitas mėgstamas šalto spaudimo aliejus.
Baltagūžio kopūsto salotos – gaminimo žingsniai:

1. Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.
2. Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.
3. Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.
4. Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.
5. Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi.

Skanaus