Kas mėgstate bolivinę balandą, būtinai išbandykite šį receptą. Duona be miltų ir be mielių. labai skani, o ir pjaustosi puikiai.
Bolivinės balandos bemielė duona be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g bolivinių balandų
- 125 ml vandens
- 50 g ispaninio šalavijo sėklų chia
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 vnt. citrinos sulčių
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Iš vakaro bolivines balandas nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame šaldytuve.
- Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu.
- Gerai išmaišome ir taip pat paliekame nakčiai šaldytuve.
- Ryte bolivines balandas nukošiame.
- Sutriname smulkintuvu balandas, ispaninio šalavijo sėklas su 125 ml vandens.
- Triname apie 2-3 minutes, kol gauname košelę.
- Supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, kepimo miltelius, druską.
- Dar kartą minutę patriname.
- Gautą masę supilame į kepimo formą.
- Kepame apie 60 min. 160 laipsnių temperatūroje.
- Pjaustome tik visiškai atvėsusią.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 256kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gNatris: 70mgKalis: 271mg (14%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 10µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 270mg (39%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab
Kad galėjo nutikti su duona? Ji gavosi šlapia ir nė kiek neiškilo.Gal ispaninių šalavijų sėklas per dideliu kiekiu brinindama užpyliau? Kiek vandens reikėtų užpilti?