
Išsiilgta ryški ir kerinti spalva, vasaros skonis. Labai greitai paruošiamas ir skanus desertas, kurį mėgsta ir vaikai.
Braškių ir juodojo šokolado desertas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g braškių šviežios
- 40 g juodojo šokolado geriausia su kuo daugiau kakavos
- ½ citrinos žievelės
Paruošimas
- Indelyje virš garų ištirpiname šokoladą.
- Tada imti uogą už žalio kotelio ir merkti į juodąjį šokoladą.
- Dėti ant kepimo popieriaus, apiberti žaliosios citrinos dulksna.
- Dėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 1mgNatris: 5mgKalis: 258mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė