Šios kruopos yra vertingos, turi daug kalcio (plačiau apie burnočio sėklas), bet pretenzingos paruošime.
Burnočių košė -sudėtinės dalys (2 porcijos):
200 g stiklinės burnočių sėklų
1/2 puodelio vandens
3-4 pomidorų (supjaustytų mažais kūbeliais)
3-4 agurkų (susmulkintų)
2 puodelių susmulkintų petražolių
2 puodelių susmulkintų, šviežių mėtų
4 supjaustytų svogūnų
1/3 puodelio šviežių citrinų sulčių
2 šaukštai šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis malto cinamono
Burnočių sėklų košė – gaminimo žingsniai:
1. Išverdame burnočių sėklas.
2. Sumaišome su likusiais ingredientais,
maišydami supilame citrinų sultis ir alyvogių aliejų.
Patiekiame ant traškių salotų lapų.
Skanaus!
Recepto autorė –Anastasija R.
Gaminau dėdama visų produktų pusę nurodyto kiekio. Jo užteko dviem suaugusiems žmonėms pietums.
Šiaip paprasta ir skanu.
Čia tikrai tik 2 porcijos? Atrodo laaabai daug visus ingredientus sudėjus? Ir ar tikrai 4 svogūnai?
Galite ir savo versiją pateikti:)