Tarp švenčių norisi lengvesnio maisto? Burokėlių humusas tam labai tiks! Jei per šventes ragavote daugiau nei įprastai maisto, po švenčių pamažu reikėtų grįžti prie įprastos mitybos. Būtų puiku, kai pietų ir vakarienės lėkštėje pusė porcijos sudarytų šviežios daržovės, nedidelė dalis jų gali būti raugintos. Daržovės suteiks sotumo jausmą bei padės žarnynui atsikratyti susikaupusio turinio.
Burokėlių humusas su lazdyno riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 163 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g burokėlių, keptų orkaitėje
  • 50 g lazdyno riešutų, pakepintų ar kitokių riešutų
  • 50 g virtų avinžirnių
  • 1 v.š. Tahini pastos
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sutriname trintuvu. Galima dėl intensyvesnio skonio dar įpilti šlakelį kreminio balzaminio padažo, aliejaus arba įspausti citrinos, česnako.
  • Patiekti tinka su varškės sluoksniu ir gražgarste. Dekoruota džiovintais burokėlių traškučiais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 163kcal (8%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 5gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gNatris: 87mgKalis: 269mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 20µg (3%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 115mg (16%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Sofja Veličkienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!