Griežčiuose vitamino C daugiau, nei kitose šakninėse daržovėse. Jis ilgai išsilaiko, skirtingai nuo kitų daržo gėrybių. Vartojami nuo vidurių užkietėjimo, skatina skysčių pertekliaus pašalinimą. Puikiai malšina alkį, nors turi nedaug kalorijų (28 kcal/100 g).
Burokėlių sriuba be bulvių – su griežčiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 185 kcal

Ingredientai
  

  • 400 ml sultinio mėsos
  • 200 g burokėlių
  • 150 g morkų
  • 120 g griežčio
  • 1 svogūno
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 2 a.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Svogūną ir morkas supjaustome, pagardiname druska ir apkepame ant lydyto sviesto.
  • Stambesniais gabalėliais supjaustome griežtį ir dedame kartu su kepamomis daržovėmis.
  • Sutarkuojame šviežius burokėlius, sudedame kartu su daržovėmis ir pakepiname.
  • Įdedame pomidorų pastos, užpilame sultiniu užverdame ir tiekiame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 13mgNatris: 1080mgKalis: 991mg (50%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 13232µg (1654%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 148µg (74%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 127mg (18%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!