Griežčiuose vitamino C daugiau, nei kitose šakninėse daržovėse. Jis ilgai išsilaiko, skirtingai nuo kitų daržo gėrybių. Vartojami nuo vidurių užkietėjimo, skatina skysčių pertekliaus pašalinimą. Puikiai malšina alkį, nors turi nedaug kalorijų (28 kcal/100 g).
Burokėlių sriuba be bulvių – su griežčiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 ml sultinio mėsos
- 200 g burokėlių
- 150 g morkų
- 120 g griežčio
- 1 svogūno
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 2 a.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Svogūną ir morkas supjaustome, pagardiname druska ir apkepame ant lydyto sviesto.
- Stambesniais gabalėliais supjaustome griežtį ir dedame kartu su kepamomis daržovėmis.
- Sutarkuojame šviežius burokėlius, sudedame kartu su daržovėmis ir pakepiname.
- Įdedame pomidorų pastos, užpilame sultiniu užverdame ir tiekiame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 13mgNatris: 1080mgKalis: 991mg (50%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 13232µg (1654%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 148µg (74%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 127mg (18%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod