Avinžirniai – nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų patiekalų, šis receptas puikiai tiks Jums!
Falafeliai su natūralaus jogurto ir žolelių padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Falafeliams
- 250 g avinžirnių
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. kiaušinio
- 1 vnt. svogūno vidutinio dydžio
- 2 v.š. avinžirnių miltų
- 2 skiltelių česnako
- 1 saujos petražolių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui
- 300 ml natūralaus jogurto
- žiupsn. smulkinto laiškinio česnako
- itališkų žolelių prieskonių
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame avinžirnius.
- Išbrinkusius avinžirnius susmulkiname virtuviniu kombainu.
- Sutarkuojame morką.
- Smulkiai supjaustome česnaką ir svogūną.
- Į virtuvinį kombainą sudedame visus likusius ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
- Iš gautos masės formuojame rutuliukus.
- Sudedame ant kepimo skardos suformuotus rutuliukus, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Kepame 20-25 minučių, 190C orkaitėje, kol gražiai apskrus. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
- Padažui natūralų jogurtą sumaišome su smulkintu laiškiniu česnaku ir itališkų žolelių prieskoniais.
- Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis ir natūralaus jogurto padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 51mgNatris: 78mgKalis: 409mg (20%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2788µg (349%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 143mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 139µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 219mg (31%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė