Avinžirniai – nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų patiekalų, šis receptas puikiai tiks Jums!
Falafeliai su natūralaus jogurto ir žolelių padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 220 kcal

Ingredientai
  

Falafeliams

  • 250 g avinžirnių
  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 1 vnt. svogūno vidutinio dydžio
  • 2 v.š. avinžirnių miltų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saujos petražolių
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Padažui

  • 300 ml natūralaus jogurto
  • žiupsn. smulkinto laiškinio česnako
  • itališkų žolelių prieskonių

Paruošimas
 

  • Iš vakaro užmerkiame avinžirnius.
  • Išbrinkusius avinžirnius susmulkiname virtuviniu kombainu.
  • Sutarkuojame morką.
  • Smulkiai supjaustome česnaką ir svogūną.
  • Į virtuvinį kombainą sudedame visus likusius ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
  • Iš gautos masės formuojame rutuliukus.
  • Sudedame ant kepimo skardos suformuotus rutuliukus, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Kepame 20-25 minučių, 190C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  • Padažui natūralų jogurtą sumaišome su smulkintu laiškiniu česnaku ir itališkų žolelių prieskoniais.
  • Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis ir natūralaus jogurto padažu. 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 51mgNatris: 78mgKalis: 409mg (20%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2788µg (349%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 143mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 139µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 219mg (31%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat, Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!