Ridikėliai turtingi vitaminų C, B1, B2, PP, įvairių fermentų, gerai pasisavinamų kalio, natrio, geležies, fosforo ir kitų mineralinių medžiagų bei baltymų.
Gaivios ridikėlių salotos su tahini ir sojos padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g ridikėlių
- 60 g edamame pupelių
- 50 g ledo salotų
- 40 g agurko
- 40 g pomidorų
- 30 g rukolos
- kalendros lapelių pagal skonį
Padažui:
- 2 a.š. sojos padažo
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. tahini pastos
- 1 a.š. sezamų aliejaus
- 0,5 a.š. klevų sirupo
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visas daržoves susmulkiname ir sumaišome kartu.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišome kartu.
- Paruoštas daržoves apliejame padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 11gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 731mgKalis: 893mg (45%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1343µg (168%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 276µg (138%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė