Morkos yra ne tik skaidulų šaltinis, bet ir turtingiausias augalinis alfa ir beta karotino šaltinis, kuris yra karotinoidai, organizme virstantys vitaminu A. Vitaminas A yra svarbi maistinė medžiaga akių vystymuisi ir stiprina mūsų imuninę sistemą.
Gaivios salotos su morkomis ir žaliomis alyvuogėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 223 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g morkų
  • 50 g saliero stiebo
  • 15 g česnako
  • 15 g žaliųjų alyvuogių be kaulo
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro arba moliūgų sėklų aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • prieskoninių žolelių ar mėgstamų prieskonių mišinio, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Morkas nuvalome, supjaustome šiaudeliais.
  • Saliero stiebą taip pat supjaustome šiaudeliais.
  • Alyvuoges perpjauname per pusę.
  • Viską maišome rankomis, kad iš daržovių išsiskirtų eteriniai aliejai ir susimaišytų vieni su kitais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 223kcal (11%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 3gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 12gNatris: 385mgKalis: 589mg (29%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 18257µg (2282%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 136µg (181%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 84mg (12%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!