1 porcijos kcal 50, jei gaminsite su aliejumi 170 kcal 
Morkų ir saliero salotų sudėtinės dalys:
100 g morkų
50 g saliero stiebo
1,5 g česnako, jei valgote
15 g žaliųjų alyvuogių (be kaulo)
Druska, pipirai. Skoniui paįvairinti jūsų mėgstamas mišinys salotoms ar pavienės žolelės.
Kaloringesnėms salotoms – dar įpilkite 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus arba puikiai tiktų moliūgų sėklų aliejaus
Salotų gaminimo žingsniai: 
1. Morkas nuvalome, supjaustome šiaudeliais.
2. Saliero stiebą taip pat supjaustome šiaudeliais.
3. Alyvuoges perpjauname per pusę.
4. Viską maišome rankomis, kad iš daržovių išsiskirtų eteriniai aliejai ir susimaišytų vieni su kitais.
Skanaus!