
Graikiško jogurto kaloringumas itin nedidelis, tad skanauti jį su vaisiais galime be jokios sąžinės graužaties.
Gaivus graikiško jogurto desertas su nektarinais ir agavų sirupu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g graikiško jogurto
- 1 nektarino
- 1 v.š. ispaninio šalavijo sėklų
- 1 a.š. agavų sirupo
- 3 mėtų lapelių
Paruošimas
- Ispaninio šalavijo (čija) sėklas užmerkiame nedideliame kiekyje vandens, paliekame išbrinkti.
- Jogurtą sumaišome su agavų sirupu.
- Nuplauname nektariną ir supjaustome.
- Sluoksniuojame desertą: jogurtas, čija sėklos, kartojame sluoksnius, o ant viršaus uždedame nektarinų ir papuošiame mėtų lapeliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 120kcal (6%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 9gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 28mgKalis: 274mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 245µg (31%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė