Griežčiai gali būti išoriškai panašūs į ropes, bet pastarųjų minkštimas baltas, odelė plonesnė. Daugelis griežčius mėgsta labiau nei ropes, nes jie neturi kartoko prieskonio, yra saldesni.
Griežčio ir įvairių daržovių troškinys su pupelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g pomidorų, konservuotų savo sultyse
- 200 g griežčio
- 180 g morkų
- 150 g cukinijos
- 100 g paprikos
- 100 g pupelių, virtų
- 1 svogūno
- 2 a.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- čili pipirų, pagal skonį
- krapų pagal skonį
- rūkytos paprikos miltelių, pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves supjaustome, norimo dydžio gabalėliais ir lengvai apkepame ant lydyto sviesto.
- Supilame konservuotus pomidorus, pagardiname prieskoniais ir patroškiname apie 10 min.
- Troškinimo pabaigoje sudedame špinatus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 13mgNatris: 369mgKalis: 1775mg (89%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 24g (96%)Vitaminas A: 17439µg (2180%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 132mg (165%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 184mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 181µg (91%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 119mg (32%)Fosforas: 279mg (40%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod