Ši košė gali tapti Jūsų lengvais ir sočiais pusryčiais. Nuo grikių pasikrausite energijos dienos pradžiai ir papildomai užkandžiauti nebereikės.
Grikių košė su kefyru ir agurkais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 12 val. 5 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 221 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g grikių
  • 80 g kefyro
  • 2 agurkų
  • 1 saujos krapų

Paruošimas
 

  • Grikius perplauname po tekančiu vandeniu, užpilame kefyru ir užmerkiame nakčiai šaldytuve.
  • Supjaustome kubeliais agurkus ir susmulkiname krapus.
  • Išbrinkusius grikius sumaišome su smulkintomis daržovėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 221kcal (11%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 26mgKalis: 507mg (25%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 265µg (33%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 140mg (37%)Fosforas: 216mg (31%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Low Salt, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Jurgita Čepulėnė

4.3 8 votes
Patiko? Įvertinkite!