Kalakutieną pagal šį receptą paruošite itin greitai ir sveikai. Puikiai tiks griliaus sezonui atidaryti.
Grilyje kepta kalakutiena su daržovėmis ir čimičiuri padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g kalakutienos šlaunelių mėsos be kaulo
- 100 g cukinijos
- 100 g vyšninių pomidoriukų
- 60 g smidrų
- 50 g avokado
Čimičiuri padažui reikės:
- 1 vnt citrinos žievelės ir sulčių (maždaug 80 g)
- 1 vnt žaliosios citrinos žievelės ir sulčių (maždaug 80 g)
- 1 vnt čili pipiro šviežio (maždaug 10 g, jei norisi aštriau tada didiname kiekį)
- 20 g petražolių
- 20 g kalendros
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus (maždaug 12 g)
- 1 žiupsn. druskos (maždaug 0,4 g)
- 1 žiupsn. pipirų (maždaug 0,2 g)
Paruošimas
- Šlaunelių mėsą dedame į įkaitusį grilių ir vieną pusę kepame ~5-8 minutes
- Kol mėsa kepa, padarome padažą: dedame alyvuogių aliejų, sukapotas petražoles ir kalendrą.
- Įtarkuojame žaliosios citrinos ir citrinos žievelę ir išspaudžiame jų sultis.
- Įdedame susmulkinto čili pipiro, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
- Kai apkepa viena kalakutienos pusė, apverčiame ir šalia dedame apkepti daržoves apie 5 minutes, o mėsą kepame dar 3-5 minutes.
- Padažą uždedame ant paruoštos pjaustytos kalakutienos, bei ant iškeptų traškių daržovių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 300kcal (15%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 7gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 81mgKalis: 1229mg (61%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 4670µg (584%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 122mg (153%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 447µg (596%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 165µg (83%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: virtuvės šefas Laurynas Buzinskas