Lukuma – egzotiškas vaisius iš P. Amerikos – puikus saldiklis, skoniu primenantis klevų sirupą. Nedidelis kiekis pasaldins bet kokį patiekalą.
Įdaryti obuoliai su varške ir lukuma kepti karšto oro gruzdintuvėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 4 obuolių
- 160 g varškės
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. lukumos miltelių
- žiupsnelis cinamono
Paruošimas
- Obuolius nuplauname ir išimame ,,šerdis‘‘, padarome angą varškei.
- Nuplaunam kiaušinius, juos išplakame ir užpilame į dubenį su varške.
- Sukrauname masę į obuolius, apibarstome lukuma milteliais ir cinamonu.
- Obuolius kepame 15 min karšto oro gruzdintuvėje, arba 20 min orkaitėje 180C temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 13gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 95mgNatris: 287mgKalis: 516mg (26%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 40g (160%)Vitaminas A: 427µg (53%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Tamaliūnaitė Skučienė