Medžiagos, esančios šiuose kopūstuose, normalizuoja nervų ir virškinimo sistemos darbą, gerina apetitą, stiprina imunitetą, padeda reguliuoti kraujo spaudimą, teigiamai veikia kraujo sudėtį. Savojiniai kopūstai gerina širdies ir kraujagyslių darbą, nes juose yra kalcio, fosforo ir kalio.
Jautienos balandėliai savojos kopūstuose su korėjietiškų morkų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g savojos kopūsto
- 150 g maltos jautienos
- 60 g morkų
- 60 g pomidorų
- 40 g svogūno
- 1 v.š. pomidorų pastos
- kokoso aliejaus kepimui
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Salotoms:
- 300 g morkų
- 2 skiltelių česnako
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kalendros pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Savojos kopūstą nuplikome verdančiu vandeniu.
- Į maltą jautieną dedame smulkiai pjaustyto svogūno, tarkuotų morkų, prieskonių ir įpilame truputį vandens.
- Įdarą vyniojame į kopūsto lapus.
- Susuktus balandėlius keptuvėje apkepiname ant kokosų aliejaus.
- Į tą pačią keptuvę dedame tarkuotų morkų, svogūno ir kelis pomidoriukus.
- Įpillame vandens ir dedame pomidorų pastos.
- Viską lengvai patroškinkime toje pačioje keptuvėje.
- Salotoms: sumaišome tarkuotas morkas, česnaką, citrinos sultis, druską, pipirus, kalendros miltelius, aitriąją papriką ir alyvuogių aliejų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 363kcal (18%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 17gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 53mgNatris: 310mgKalis: 1121mg (56%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 31257µg (3907%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 114mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 227mg (32%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta