Tai patiekalas, kurį galite valgyti namuose, neštis į svečius ar pikniką, kaip aš padariau. Labai skanūs!
Įprastai kotletai kepami su džiūvėsėliais ar balta duona, kad taptų minkštesni, bet galima ir kitaip. Vietoje jų dėkime smulkiai, bulvine tarka sutrakuotą morką ar bet kokią kitą kietą daržovę arba jos likučius, tiks ir brokolio kotas. Svarbu, kad būtų padaryta tyrė, nes kitu atveju valgant jausis kieti daržovių gabaliukai. Santykis mėsos ir daržovių: 2 (mėsos) : 1 (daržovių).
Jautienos kotletai su daržovėmis, kepti orkaitėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 334 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g jautienos, maltos
  • 100 g morkų
  • 1 kiaušinio (nebūtina)
  • 2 v.š. grietinės, suminkštins masę
  • 2 skiltelių česnako, skaniau, kai jo daugiau
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį. Gali būti ir kiti prieskoniai, kuriuos įprastai dedate į savo patiekalus

Paruošimas
 

  • Morkas sutarkuojame burokine tarka.
  • Sumaišome visus ingredientus, dedame ant kepimo popieriaus arba į keksų formeles.
  • Įkaitiname orkaitę iki+200 laipsnių, pašovus, sumažiname iki 180C ir kepame viršus-apačia apie 40 min. Laikas – apytikslis, nes gali skirtis maltinukų dydis ir orkaitės gebėjimai.
  • Tad stebėkite, kaip vyksta procesas. Jūsų tikslas – iškepti, bet išvengti tamsiai rudų dėmių ar skrudėsių. Jei jau nepavyko, skrudėsius nupjaukite.
    Kotletus ragaukite su daržovėmis. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 334kcal (17%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 21gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 160mgNatris: 156mgKalis: 488mg (24%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 8547µg (1068%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 233mg (33%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!