Paprastai per Velykas nusidažome daugiau kiaušinių, nei galime suvalgyti ir jie ilgam užsibūna ant mūsų stalų. Siūlau ilgai jų nelaikyti, o kitomis dienomis kiaušinius skaniai įkomponuoti į visaverčius, įvairius patiekalus. Bus ir skanu, ir tvaru – visomis prasmėmis. Kaip nepersivalgyti ir kokius patiekalus ruošti Velykų stalui >>>

Virtų kiaušinių naudojimo pavyzdžiui:

  • Sutrinti ir naudoti padažui.
  • Supjaustyti kubeliais ar riekelėmis salotoms.
  • Mano mėgstamas variantas, kurio laukia visa šeima – įdaryti kiaušiniai.

Įdaryti kiaušiniai sveikas ir greitas patiekalas

Juos valgykite užkandžiui, pietums ir vakarienei. Beje, ir atrodo taip gerai, kad tinka ir šventei, ir (ne)tikėtai užklydusiems svečiams pavaišinti. Galima pagaminti vienos rūšies, o galima ir įvairesnius.

Įdarytų kiaušinių paruošimas – paprastas.Kietai išverdame kiaušinius, arba naudojame dažytus, likusius po Velykų. Juos nulupame, pjauname per pusę, išimame ir atskiriame trynius į atskirą dubenėlį. Kiaušinių trynius sutriname.

Man svarbu, kad patiekale būtų daug skonio. Malonią gomuriui tekstūrą suteiks į trynius įmaišytas ne įprastas majonezas, o tokie variantai:

  • Naminis jogurtas/grietinė, garstyčios ir juoduota druska. Skonis – kaip majonezo. Naminis majonezas >>>
  • Avokadas, sutrintas su druska. 
  • SPALVA. Pavasarį kiaušinių tryniai baltoki, ypač sumaišius su jogurtu ar grietine, tad įbėriau žiupsnelį ciberžolės ir spalva buvo „pataisyta“.
  • RŪGŠTELEI – džiovinti ar švieži pomidorai, raugintas agurkas, kapotas smulkiais gabaliukais, kaparėliai, citrinos sultys, kurios ypač dera su avokadu.  
  • Dėl AITRUMO beveik visada dedu česnakus. Taip pat puikiai tinka svogūnų laiškai ar džiovinti čili ar kajeno paprikos prieskoniai. Tinka ir garstyčios, įdėjus daugiau, labiau pakutens gomurį.

Kiti pagardai kiaušiniams įdaryti:

  • Kietasis tarkuotas sūris. Kuo ilgesnio brandinimo, tuo intensyvesnis skonis. Su kiaušiniais dera nuostabiai.
  • Trynius tinka maišyti su feta, tik druskos nedėkite, nes sūryje jos yra pakankamai.
  • Naudokite svieste pakeptus porus – bus maloni tekstūra ir saldumas.
  • Tinka smulkiai kubeliais supjaustytas agurkas, o pomidoras be skysčio suteiks gaivos. Tik pastaruosius valgykite iš karto, nes vėliau pavandenys. Kitus pagardus galite pasiruošti ir po kelių valandų valgyti.
  • Įdarui tinka avinžirnių užtepėlė – humusas.
  • Krapai tinka visais atvejais.

3 įdarytų kiaušinių receptai

Nuotraukose matote mano pagamintas 3 įdarytų kiaušinių versijas. Kai pasiruošiate pagrindą, net kelis skirtingus variantus lengvai ir greitai galima pagaminti. Imame trintus kiaušinių trynius ir juos gardiname:

Avokado, citrinos sulčių, tarkuoto kietojo sūrio, česnako, garstyčių, raugintų agurkų (pjaustyti smulkiais kubeliais), sėklų mišinio įdaru, pabarstyta svogūnų laiškais.

Grietinės, kepto svieste smulkiai pjaustyto poro, džiovintų pomidorų, krapų, druskos ir pipirų įdaru.

Kaparėlių, garstyčių, jogurto, kietojo sūrio įdaru. Pabarstyta saldžiosios paprikos milteliais ir papuošta poro juostelėmis.

RECEPTAI SU KIAUŠINIAIS >>>

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!