Virtas kiaušinis – mano greitas maistas, jų visada turiu šaldytuve. Kai įpuoli į namus ir nesi nieko pasigaminęs, lengva greitai prisikimšti ir vėliau gailėtis. Bet, turint aiškų sąrašą virtuvėje, o pažengus – ir galvoje, viskas paprasčiau. Verdi kiaušinį, turi pagardų ir tai suvalgius, jautiesi soti, patenkinta ir neapsunkusi. Sveikatai irgi – tik į naudą!

Primenu, kad maistas turi būti skanus, kitu atveju „sveikai” pavalgęs eisi ieškoti „ko nors skanaus”.

Taigi, su virtu įprastai ar su marškinėliais kiaušiniu puikiai tiks:

  1. Grietinė, sumaišyta su garstyčiomis  ir juodąja druska. Tiks ir paprasta, tik juodoji turi tam tikrą prieskonį, kuris šio padažo skonį pavers panašiu į majonezo. Galima grietinę keisti graikiniu jogurtu, bet man grietinės skonis labiau patinka, nes švelnesnis.
  2. Grietinė su druska – mano vaikystės pagardas virtam kiaušiniui.
  3. Pesto – tobulai tinka su kiaušiniu, gal tik druskos dar norėtųsi

Augaliniai pagardai

  1. Sezamų pasta – tahini su druska ir pipirais.
  2. Avinžirnių užtepėlė – humusas, galima įsigyti ar patiems pasigaminti – receptų rasite čia >>>. Tinka ir bet kuri kita pupelių užtepėlė.
  3. Nesaldintas augalinis jogurtas arba silken tofu su garstyčiomis ar juodąja druska.

Tinka ir avokadas, bet jis jau taip plačiai derinamas su kiaušiniu, kad tai tikrai tikėta ir todėl jo nėra šiame mano sąraše.

Žinoma, labai svarbu ir kokius kiaušinius gardinate. Kai jie įmušti į patiekalą, skonio skirtumų nepajusime, bet valgant gryną – skonis jaučiamas stipriau. Be to, nors kiaušinių kaloringumas nesiskiria, bet skiriasi jų vertė.

Ekologiškų kiaušinių puikus skonis ir labai gera kaina. Jau pusmetį, beveik kaskart, kai tik būnu parduotuvėje, pora pakelių jų atsiduria mano pirkinių krepšelyje.

Teigiama, kad ekologiškų kiaušinių maistinė vertė didesnė, nors kalorijų – tiek pat, kiek ir įprastai augintuose. Be to, vištos lesinamos ir laikomos pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Kitaip tariant, geriau ir vištoms, ir mums.

Skanaus!

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!