Kalakutiena  – viena sveikesnių, lengvai virškinama, turi daug baltymų. Patiekalai su kalakutiena – maistingi ir sotūs. Tik svarbu mėsos neperkepti, nenaudoti per daug riebalų.
Kalakutienos maltinukai su morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 234 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 kg kalakutienos krūtinėlės
  • 1 morkos
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 v.š. baltojo gysločio luobelių
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Svogūną susmulkiname ir ant lydyto sviesto pakepiname, dedame sutarkuotą morką, sukapotą česnaką ir dar šiek tiek pakepame.
  • Sumalame mėsą, malant galima kartu sumalti ir kepintas daržoves.
  • Mušame kiaušinį, dedame prieskonius ir luobeles ir labai gerai išminkome. Kuo ilgiau, tuo geriau.
  • Darome maltinukus pasivilgius rankas trupučiu vandens, dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame 185°C, 25-30 min. Galima kepti ir orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 234kcal (12%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 38gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 146mgNatris: 398mgKalis: 551mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 3531µg (441%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.5µg (10%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 443mg (63%)Selenas: 43µg (78%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Enrika Valikonienė
4.3 6 votes
Patiko? Įvertinkite!