Porcijų kiekis : 1, kcal 294
Kalakutienos maltiniai – sudėtinės dalys :
35 g kiaušinio (1 vnt)
160 g maltos kalakutienos krūtinėlės
80 g morkų
60 g svogūno
3 g druskos
2 g pipirų
5 g česnako
1 g čiobrelio
2 g daržovių sultinio kubelio
Kalakutienos maltiniai – gaminimo žingsniai:
1. Smulkia tarka sutarkuojame morką.
2. Susmulkintą svogūną sumaišome su malta mėsa.
3. Į paruoštą masę įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, smulkintą česnaką ir viską gerai išminkome.
4. Formuojame maltinius ir trumpai apkepame lydyame svieste aliejuje. Susidariusi pluta neleis mėsai išsausėti viduje.
5. Jei keptuvė tinkama troškinimui, galima troškinti ir joje, jei ne – perdedame į troškinimui tinkamą indą. Maltinius troškiname inde ant silpnos ugnies arba orkaitėje.
6. Kubelį sultinio ištirpiname 1/2 stiklinėje kašto vandens ir užpilame ant maltinių. Troškiname ~30-40 min. Likus 10-15 min. galima įdėti stambiai pjaustytų morkų ir jas kartu patroškinti.
Recepto autorė Karina K.
Skanaus