Sudėtinės  kefyro želė dalys:
1 litras kefyro (tinka 2,5 proc riebumo jogurtas )
1 v. š. Ispaninio šalavijo sėklų (Chia sėklų)
Pusė laimo (tinka citrina)
1 v. š.  medaus (tinka agavų, klevų arba šilkmedžio sirupas)
2 v. š. želatinos, ištirpintos stiklinėje vandens, Tinka agaras vietoje želatino.
*Vietoje Ispaninio šalavijo sėklų galima dėti šviežius arba džiovintus vaisius, sezamo sėklas arba aguonas. Dedant šviežius vaisius atkreipkite dėmesį, kad juose gausu skysčių, tad reikėtų tirpinti daugiau želatinos.
Paruošimas:
1. Iš pusės laimo išspauti sultis
2. Supilti sultis į kefyrą
3. Sudėti sėklas arba vaisius
4. Supilti ištirpintą žalatiną
5. Viską išmaišyti ir palikti sustingti
Skanaus linki recepto autorė – Elvyra K.