
Greitai paruošiama aštraus skonio lašiša. Galima suspėti paruošti, net netikėtam svečiui užsukus. O svečias būtinai paprašys recepto ;) Paragaukite ir įvertinkite patys.
Kepta aštri lašiša su pomidorų padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g cukinijos
- 110 g lašišos laukinės
- 50 g grybų mėgstamų
- 50 g vynuoginių pomidorų
- 30 g salotų lapų
- 2 v. š. pomidorų padažo naminio, pagal skonį
- citrinos žievelės tarkuotos, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Pasiruošiame cukiniją, ją supjaustome juostelėmis, kaip spagečius.
- Grybus, lašišą ir cukinijos makaronus sudedame į keptuvę su šlakeliu vandens.
- Troškiname apie 10 minučių uždengę dangtį. Eigoje apverčiame lašišą, kad išsitroškintų tolygiai.
- Troškinimo pabaigoje pagardiname prieskoniais bei įdedame pora šaukštų naminio pomidorų padažo.
- Paliekame troškintis dar keletai minučių.
- Viską serviruojame lėkštėje su salotomis, ant viršaus uždedame karštu vandeniu nuplikytų vyšninių pomidoriukų, pabarstome tarkuotos citrinos žievelės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 228kcal (11%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 27gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 61mgNatris: 269mgKalis: 1540mg (77%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 3662µg (458%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 62mg (78%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 138µg (69%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 89mg (24%)Fosforas: 371mg (53%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta