Šis patiekalas puikiai tinka valgyti namuose, svečią pavaišinti ir net į darbą įsidėti. Kaip Jūs, ar mėgstate taip? Pasidalinkite savo pastebėjimais komentaruose.
Kepta paprika įdaryta lęšiais ir kopūstais bei pagardinta Džiugo sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- paprikų
- 50 g kopūsto
- 35 g lęšių tinka visokie
- 5 g kietojo sūrio tarkuoto
- 5 g sviesto
- 1 žiupsneliai druskos
- 0,2 g pipirų
- 0,2 g saldžiosios paprikos miltelių
- 0,2 g aitriosios paprikos miltelių
Paruošimas
- Iš vakaro užsimerkiame lęšius.
- Susmulkiname kopūstą į jį dedame išmirkusius ir nusunktus lęšius.
- Viską gardiname: druska, pipirais, saldžiąja paprika, aitriąja paprika. Išmaišome.
- Paprikai nupjauname viršūnę, išvalome sėklas, praplauname.
- Paruoštu mišiniu užpildome paprikos vidų. Uždedame sviestą.
- Šauname į 195 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepame apie 25 min., prieš baigiant kepti, išimame iš orkaitės, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 15mgNatris: 125mgKalis: 456mg (23%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 742µg (93%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 177µg (89%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 191mg (27%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vilma Karvelienė