
Skonis tikrai puikus, užkandėlė labai pikantiška! O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote?Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
Keptas baklažanas orkaitėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g baklažano
- 80 g pomidorų
- 10 g svogūno
- 5 g česnako
- 5 g kalendros arba petražolių
- 5 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Nuplauname baklažaną.
- Įkaitiname orkaitę iki 200C, pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.
- Ištraukiame baklažaną – lengvai nusilups odelė.
- Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 53kcal (3%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 10mgKalis: 419mg (21%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1004µg (126%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė