Keptas baklažanas orkaitėje

Sabina Šatė rašo: "Skonis tirai puikus, užkandėlė labai pikantiška!" Nuotraukos autorė tiesiog įpjovė odelę ir valgė iš viso baklažano. O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote? Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Išeiga 1
Kalorijos 49 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g baklažanas
  • 80 g pomidorai
  • 10 g svogūnas
  • 5 g česnakas
  • 5 g kalendos šakelės arba petražolės
  • 5 g citrinos sultys

Paruošimas
 

  • Nuplauname baklažaną.
  • Įkaitiname orkaitę iki 200C, pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.
  • Ištraukiame baklažaną - lengvai nusilups odelė.
  • Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis. Proporcijos pagal skonį :)

Maistinė vertė

Kalorijos: 49kcal (2%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!