Triušienoje ypač gausu baltymų, ją žmogaus organizmas lengviau virškina. Be to, ši mėsa daug švelnesnio skonio ir turi mažiau cholesterolio net už vištieną. Tad ji labai tinkama ir vyresnio amžiaus žmonėms.
Kepti triušienos gabaliukai su svogūnais ir česnakais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g triušienos
- 4 svogūnų nedidelių
- 4 skiltelių česnako
- 1 v.š. aliejaus
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Triušieną smulkiname mažais gabalėliais.
- Mėsą dedame į keptuvę ir šiek tiek apkepiname apie 5 minutes.
- Apkepinus, kartu dedame smulkintus svogūnus, česnakus.
- Viską pasūdome ir pakepiname dar 10 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 269kcal (13%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 29gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 101mgNatris: 88mgKalis: 701mg (35%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 58mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 332mg (47%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Beata Šapokienė