Labai greitai paruošiamas patiekalas pietums. Labai skanu, šalia šios lėkštės, turėti ir lėkštę su įvairiomis salotomis. Skanaus.
Keptuvėje troškinti miško grybai ir virtos bulvės su lupena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 137 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g grybų miško
  • 60 g bulvių
  • 30 g svogūno
  • 10 g krapų
  • 1 v. š. grietinės
  • 0,5 a. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame bulves su lupena.
  • Ant įkaitinto lydyto sviesto apkepame svogūną, dedame nuplautus miško grybus, pakepiname.
  • Iškepus grybams, dedame grietinę, druską, skaniname smulkintais krapais.
  • Į lėkštę dedame iškeptus miško grybus, o šalia nuluptas virtas bulves. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 137kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 85mgKalis: 847mg (42%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 909µg (114%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!