Kiaušinių padažas tinka prie garintų, virtų ar keptų orkaitėje šiltų žiedinių kopūstų (kalafijorų), brokolių, šparagų ir kitų daržovių. Pavyzdžiui prie šių daržovių keptų orkaitėje.Kcal – 220
Kiaušinių padažas – sudėtinės dalys:
2 kiaušiniai
2 v. šaukštų smulkintų petražolių,
2 v. šaukštų šalto spaudimo aliejaus
1 v. šaukštas vandens
1 a.š. vyno acto
5g druskos pipirų 
 
Kiaušinių padažas – gaminimo žingsniai:
1. Kiaušinius gerai nuplauname ir nusiplauname rankas.
2. Kietai išverdame kiaušinius bei atvėsiname.
3. Sumaišome actą, druską ir pipirus, supilame aliejų ir vandenį. Suplakame.
4. Suberiame supjaustytus kiaušinius ir petražoles. Šį receptą atsiuntusi Laura kiaušinius smulkina mažais kubeliais.