Šią sriubą verdu pagal tėčio receptą. Ypač paprastai pagaminama, soti ir mažai kaloringa. Tad tais vakarais, kai norisi daug maisto, ar kai grįžtu sušalusi po pasivaikščiojimo – tokia garuojanti sriuba – pats tas. Beje, jei norisi sotesnės ir kaloringesnės sriubos, kaip pagrindinio patiekalo, tuomet galima prieš tai 5-10 min. apvirti supjaustytas bulves ir tada suberti kefyre mirkytus kopūstus. Nes kitu atveju bulvės neišvirs skaniai. Arba – likus 5-7 min. iki virimo pabaigos suberti maišelį šaldytų žaliųjų žirnelių.
Kopūstų sriuba iš 2 sudėtinių dalių recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 40 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 151 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 kg kopūsto (pusė nedidelės galvos)
  • 0,5 l kefyro
  • saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
  • rūkytos paprikos miltelių, pagal skonį
  • ciberžolės, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • 2 lauro lapų
  • krapų, pabarstymui
  • vandens, pagal poreikį

Paruošimas
 

  • Supjaustome kopūstą (naudoju tarką), beriame į puodą, užpilame kefyro ir permaišome, kad visas kopūstas pasidengtų kefyru. Palaikome 10-15 min.
  • Suberiame prieskonius: saldi ir rūkyta paprika, bei ciberžolė dėl spalvos, druska ir pipirai dėl skonio, o lauro lapai dėl kvapo. Nedėjau, bet puikiai tiktų kardamonas, kmynai, kuminas ar daržovių sultinys. Taip pat galima dėti pakepinto česnako ar svogūno, bei morkų. Kitaip tariant – variacijų gali būti daug.
  • Užpilame vandeniu– aš mėgstu tirštą sriubą, tai pyliau mažiau, kas nori skystesnės – pilkite daugiau.
  • Verdame15-20 min. Jei kopūstas kietokas – 20 min., o jei šviežias, gali pakakti ir 10 min.
  • Viskas. Pilame į lėkštę, įsidedame grietinės (nebūtina, bet aš ją galiu valgyti su viskuo ) ir pabarstome krapais. Tinka ir džiovinti, ir švieži, ir šaldyti.
    Kramtyti yra ką, po kūną pamažu pasklinda šiluma, skrandis pilnas, o talija – plona. Viskas savo vietoje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.05gCholesterolis: 21mgNatris: 148mgKalis: 297mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 732µg (92%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 68µg (1360%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 127µg (169%)Kalcis: 295mg (37%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 45mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!