Kopūstai turi daug skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą. Be to turi cholino, kuris perdirbtas į acetilcholiną reguliuoja riebalų rūgščių metabolizmą, saugo kepenis nuo riebalų sankaupų. O raugintuose gausu gerųjų bakterijų – probiotikų.
Kopūstų sriuba su šonkauliukais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3
Porcijoje 175 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g kopūsto
  • 200 g kiaulienos šonkauliukai
  • 1 vnt. svogūno
  • 5 v. š. raugintų kopūstų
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • 0,5 g baziliko džiovinto
  • 0,5 g raudonėlio
  • 2 g persilado
  • 2 g citrinpipirių
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Užkaičiame puode vandenį ir sumetame virti nuplautus šonkauliukus.
  • Tuo tarpu supjaustome svogūną ir pakepiname ant lydyto sviesto.
  • Į keptuvę keliauja šviežias kopūstas, bei šiek tiek raugintų kopūstų (5 dideli šaukštai). Viską pakepiname apie 5 min ant pakankamai karštos ugnies.
  • Keptuvės turinys keliauja į puodą su šonkauliukais. Kopūstų neperverdame, paliekame traškius.
  • Sudedame prieskonius: džiovintą baziliką, raudonėlį, persiladą, citrinpipirius ir druską.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 9gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 38mgNatris: 146mgKalis: 406mg (20%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 185µg (23%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 129µg (172%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta R.
3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!