Šį krapų pesto padažą galima greitai pasigaminti namie – pigiau nei bazilikų ir puikiai tiks jei norite paįvairinti savo mitybą. Mėnesį ar net ilgiau galite drąsiai laikyti šaldytuve.
Krapų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 102 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g krapų šviežių
  • 70 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 30 g kietojo sūrio
  • 1 saujos brokolio žiedynų šviežių
  • 1/2 citrinos sulčių šviežiai spaustų
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 v. š. garstyčių grūdėtų
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Viską sutriname ir tada naudojame prie žuvies, mėsos (prie pastarųjų ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 102kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 61mgKalis: 138mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1061µg (133%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 33mg (5%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!