Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė
porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Sūdyta skumbrė, silkė arba lašiša 80 120 150
Česnakas 5 (1 skiltelė) 5 (1 skiltelė) 5 (1 skiltelė)
Čili pipirai 0,2 0,2 0,2
Druska 0,5 0,5 0,5
Pipirai 0,2 0,2 0,2
Provanso žolelės 0,2 0,2 0,2
Citrinos sultys 3 (1/2 a.š.) 5 (1 a.š.) 5 (1 a.š.)
Riebalai kepimui 6 (1 a.š.) 8 (1 a.š.) 10 (1,5 a.š.)
Kcal 279 409 510

Gaminimo žingsniai:
1. Riebią žuvį (pagardintą prieskoniais pagal skonį) iškepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).
2. Pašlakstome citrinų sultimis (pagal skonį) ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.