
Dauguma mėgsta ledus. Šie – greitai ir lengvai pagaminami. Įdėjus vis kitų uogų, gaunamas vis kitoks skonis – tad niekada nenusibosta.
Ledai: natūralus jogurtas, uogos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g jogurto natūralaus, ekologiško
- 70 g uogų pavyzdžiui, braškių, aviečių, mėlynių ar kitų, galima naudoti ir šaldytas
- 8 g medaus arba agavų sirupo
Paruošimas
- Susmulkiname mėgstamas uogas (vientisesnei masei padaryti galime sumalti smulkintuvu – blenderiu).
- Į uogas supilame natūralų ekologišką jogurtą bei medų ar agavų sirupą, išmaišome.
- Supilstome į šaldymui skirtus indelius arba ledų formeles.
- Dedame į šaldiklį ir paliekame kelioms valandoms sušalti. Jei naudojate šaldytas uogas, galima skanauti iš karto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 131kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 13gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 44mgKalis: 207mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 13mg (3%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Ernesta Bazarauskienė