Šviežia bulvė – vertinga daržovė, bet jei norisi dažniau, siūlau išbandyti „lengvesnę“ kugelio versiją, didelę dalį tarkių pakeičiant morkomis ir cukinijomis.
„Lengvesnis“ kugelis su morkomis ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 cukinijų, vidutinių
- 2 morkų, vidutinių
- 2 bulvių, vidutinių
- 2 kiaušinių
- 80 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 5 sklt. česnako
- druskos, pagal skonį
- juodųjų pipirų, pagal skonį
- šviežių čiobrelių tinka ir raudonėliai, bazilikai, rūkytos paprikos milteliai
Padažui:
- 50 g jogurto
- 30 g varškės
- 1 pomidoro, vidutinio
- 2 sklt. česnako
- 10 g petražolių
- 5 g krapų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
Gaminimas – 2 variantai:
- 1. Tradiciniu būdu sutriname iki tyrės visas daržoves.
- 2. Visas daržoves sutarkuojame šiaudeliais ar burokine tarka, taip patiekalas bus sotesnis.
Tolimesnis gaminimas ir 1, ir 2 atveju toks pats:
- Sumaišome daržoves, įmušame 2 kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, pagardiname druska, j. pipirais, kietuoju sūriu, viską gerai išmaišome ir pabarstome čiobreliais.
- Pilame mišinį į pasirinktą formą ar porcijų formeles kiekvienam atskirai.
- Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 180C ir kepame apie 40-60 min.
- Stebime situaciją, nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, ir nuo kepimo formos, ir nuo vienu kartu kepamo plokštainio dydžio. Svarbu neperkepti ir nesuskrudinti.
Padažui:
- Sumaišome graikišką jogurtą ir varškę.
- Įspaudžiame česnako, dedame smulkiai pjaustytą pomidorą, petražoles, krapus, druską ir pipirus, ir vėl viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 487kcal (24%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 28gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 203mgNatris: 476mgKalis: 1963mg (98%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 12284µg (1536%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 100mg (125%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 109µg (145%)Kalcis: 469mg (59%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 145µg (73%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 568mg (81%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
Kugelį jau daugelį metų kepu tik su cukinijomis, moliūgais ar net obuoliais. Vien iš bulvių – man per “sunkus”. Ir net Vaidos pasiūlytame recepte bulves galima pakeisti balkšvojo gysločio luobelėmis (išmėginta). Kugelis bus ir skanus, ir niekas nesupras, kad keptas be bulvių