
Vertingiausia valgyti šviežias, nevirtas ir nekeptas. Galima valgyti vienas arba gardinti jomis salotas. Morkos turi savyje natūralių cukrų, tad patiekalai bus natūraliai saldesni.
Lietinių įdaras su morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 lietinių iš speltos miltų (receptas)
- 250 g morkų
- 150 g poro
- druskos, pagal skonį
- lydyto sviesto, kepimui
Paruošimas
- Sutarkuojame morkas ir susmulkiname porą. Pakepiname lydytame svieste, pagardiname druska.
- Atvėsiname įdarą ir užpildome juo lietinius.
- Skanu valgyti su liesa grietine,
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 6gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 48mgNatris: 373mgKalis: 635mg (32%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 22258µg (2782%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 193mg (24%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 90µg (45%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 227mg (32%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Toma Pakenaite