Žirnių ir perlinių kruopų sriuba tinka pietums, vakarienei geriau jos nesirinkti. Po tokios sriubos dera daržovinis ar grūdinis pateikalas, pavyzdžiui cukinijos apkepas. Kitas variantas – šią sriubą išsivirti tirštą ir valgyti kaip pagrindinį patiekalą. Bet kokiu atveju nepamirškite ir šviežių daržovių porcijos. Jas galite suvalgyti ne tik kaip garnyrą, bet ir kaip atskirą patiekalą pietų pradžioje.
Porcijų kiekis: 1, kcal 196
Sriuba su žirneliais – sudėtinės dalys:
50 g perlinių kruopų
20 g žirnių
50 g morkų
30 g svogūno
2,5 g česnako
2 g ciberžolių
2,5 g petražolių
0,5 g druskos
0,2 g pipirų
5 g pomidorų pastos
200 g daržovių sultinio, geriausias – gamintas namie.  Kartą pasigaminę galite susišaldyti kubeliais ir naudoti pagal poreikį.
Sriuba su žirneliais – gaminimo žingsniai:
1. Nuplauname perlines kruopas bei žirnius ir užilame karštu vandeniu. Palaikome apie valandą laiko.
2. Daržoves pakepiname ant lydyto sviesto, kol švelniai pagels.
3. Užverdame išmirkytas kruopas bei žirnius bei suberiame pakepintas daržoves bei prieskonius.
4. Sriuba yra išvirusi, kai kruopos dar standokos (15-20 min.)- yra ką kramtyti. Pabaigoje įdedame ir išmaišome pomidorų pastą.