Lieknėjimo programos dalyvės Kristinos laiškelis ir sveikas receptas pietums.
Nemaniau, kad lieknėti gali buti taip smagu! Džiugina tai, kad keičiasi kūno formos, tai, kad mityba darosi įvairesnė, atrandu daug naujų galimybių, naujų skonių. Supratau, kad valgydama duonos riekelę ar makaronų lėkštę (jeigu juos pasirenki teisingus), nedarau nusikaltimo. Taip seniau atrodydavo, nes jokia dieta to neleidžia:))))) Žodziu, smagu ne tik keistis išoriskai, bet ir keisti požiurį, supratimą apie vieną iš didžiausių malonumų t.y. valgymą (mitybą :).
Noriu pasidalinti receptėliu, kurį išbandžiau vakar. Valgiau pietums.
Porcijų kiekis: 1, Kcal 324
Makaronai su pomidorais – sudėtinės dalys:
60 g viso grūdo dalių (pilno grūdo) kietagrūdžių kviečių makaronų.

100 g špinatų lapų
100 g pomidorų
1 g lauro lapų
1 cinamono lazdelės
2 g nemaltų kumino sėklų (indiškas kmynas)
2 g nemaltų pankolio sėklų
2 g tarkuotos imbiero šaknies
2 g maltos ciberžolės
2 g maltos kalendros
Galima įdėti smulkiai supjaustyto aštraus raudono  pipiriuko.
Makaronai su pomidorais – gaminimo žingsniai:
1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Kol verda makaronai:
– kubeliais supjaustome pomidorus ir
– suplėšome špinatų lapus.
Toliau visas veiksmas vyksta keptuvėje 🙂
4. Keptuvėje išlydome  1 šaukštą lydyto sviesto ir įmetame cinamono lazdelę, kumino ir pankolio sėklas, trumpai pakepiname ir sudedame imbierą bei lauro lapus.
Viską pamaišome ir vėl šiek tiek pakepiname.
5. Suverčiame pomidorus, troškiname, ir vis pamaišome, kad neprisviltų.
6. Įberiame likusius prieskonius ciberžolę ir kalendrą,
7. Pabaigoje sudedame suplėšytus špinatų lapus ir patroškiname.
8. Kai lapai suminkštėja, galima sudėti makaronus. Sumaišome ir dar patroškiname apie vieną- dvi minutes.
Patiekalo gamyba užima mažai laiko. Man labai patiko, nes dievinu azijietiskus prieskonius, aromatus 🙂 Paragaukite ir Jūs!
Su geriausiais linkėjimais,
Kristina