Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | ||||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | Didelė plius porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Pilno grūdo makaronai spelta arba kietagrūdžiai | 45 | 60 | 80 | 80 |
Smidrai (tinka ir šparagai) | 50 | 80 | 100 | 150 |
Česnakas | 10 (2 skiltelės) | 10 (2 skiltelės) | 10 (2 skiltelės) | 10 (2 skiltelės) |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Pipirai | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Riebalai kepimui | 7 (1 a.š.) | 8 (1 a.š.) | 8 (1 a.š.) | 10 (1,5 a.š.) |
Kcal | 237 | 309 | 389 | 418 |
Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6min. Makaronai turi būti kramtomi).
2. Riebaluose kepimui šiek tiek pakepiname smidrus (tinka ir šparagai).
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.