Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcijaVidutinė porcijaDidelė porcijaDidelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalysSvoris, gSvoris, gSvoris, gSvoris, g
Pilno grūdo makaronai spelta arba kietagrūdžiai45608080
Smidrai (tinka ir šparagai)5080100150
Česnakas10 (2 skiltelės)10 (2 skiltelės)10 (2 skiltelės)10 (2 skiltelės)
Druska0,50,50,50,5
Pipirai0,20,20,20,2
Riebalai kepimui7 (1 a.š.)8 (1 a.š.)8 (1 a.š.)10 (1,5 a.š.)
Kcal237309389418

Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6min. Makaronai turi būti kramtomi).
2. Riebaluose kepimui šiek tiek pakepiname smidrus (tinka ir šparagai).
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!