Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcija Vidutinė porcija Didelė porcija Didelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalys Svoris, g Svoris, g Svoris, g Svoris, g
Pilno grūdo makaronai spelta arba kietagrūdžiai 45 60 80 80
Smidrai (tinka ir šparagai) 50 80 100 150
Česnakas 10 (2 skiltelės) 10 (2 skiltelės) 10 (2 skiltelės) 10 (2 skiltelės)
Druska 0,5 0,5 0,5 0,5
Pipirai 0,2 0,2 0,2 0,2
Riebalai kepimui 7 (1 a.š.) 8 (1 a.š.) 8 (1 a.š.) 10 (1,5 a.š.)
Kcal 237 309 389 418

Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6min. Makaronai turi būti kramtomi).
2. Riebaluose kepimui šiek tiek pakepiname smidrus (tinka ir šparagai).
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.