Kaip valgyti melioną, kad jaustumėte didesnį sotumą? Ogi derinkite melioną su sotesniais produktais. Žinau, kad paprastai derinate su šonine, bet yra geresnis pasirinkimas, pavyzdžiui, avokadas. Nuostabus derinys, nes avokadas savyje turi tirpiųjų skaidulų ir gerųjų riebalų, kurių mūsų organizmas negeba pasigaminti pats. Dėka jų, cukrai, esantys melione, pasisavinami lėčiau, o sotumas trunka ilgiau.
Kada valgyti šį užkandį?
Pagaminus valgykite iš karto, nes oksiduojasi (joduoja) avokadas, o melionas – rūgs. Idealu vartoti užkandžiui arba pietums, jei bus karšta diena. Ar tai bus pagrindinis valgymas, ar užkandis – nuo to priklauso porcijos dydis.
Meliono ir avokado užkandis – tiks ir svečius pavaišinti recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 128 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g meliono, su žaliais dryželiais (užkandis bus gražesnis)
  • 100 g avokado
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. skysto medaus arba agavų sirupo
  • 1 a.š. baltojo vyno acto (tinka ir citrinų sultys, tik medaus tada jau nereikia )
  • šviežių baziliko lapelių
  • žiupsnelio druskos
  • čili pipirų dribsnių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Melioną išskaptuojame burbuliukais su specialiu įrankiu (tinka ir nedideliais kubeliais supjaustyti).
  • Užkandis bus gražesnis, jei rinksimės melioną ryškiu vidumi.
  • Sunokusį avokadą supjaustome riekelėmis ir sudedame į lėkštę.
  • Padažui sumaišome: alyvuogių aliejų, druską, medų ir actą.
  • Pašlakstome padažu ir pabarstome čili dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 128kcal (6%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 36mgKalis: 376mg (19%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2664µg (333%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 46mg (7%)Selenas: 0.3µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!