Melioną valgykite su sotesniais produktais kaip avokadas (savyje turintis tirpiųjų skaidulų ir gerųjų riebalų). Jausite didesnį sotumą.
Meliono ir avokado užkandis – tiks ir svečius pavaišinti
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g meliono, su žaliais dryželiais (užkandis bus gražesnis)
- 100 g avokado
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. skysto medaus arba agavų sirupo
- 1 a.š. baltojo vyno acto (tinka ir citrinų sultys, tik medaus tada jau nereikia )
- šviežių baziliko lapelių
- žiupsnelis druskos
- čili pipirų dribsnių, pagal skonį
Paruošimas
- Melioną išskaptuojame burbuliukais su specialiu įrankiu (tinka ir nedideliais kubeliais supjaustyti).
- Užkandis bus gražesnis, jei rinksimės melioną ryškiu vidumi.
- Sunokusį avokadą supjaustome riekelėmis ir sudedame į lėkštę.
- Padažui sumaišome: alyvuogių aliejų, druską, medų ir actą.
- Pašlakstome padažu ir pabarstome čili dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 128kcal (6%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 36mgKalis: 376mg (19%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2664µg (333%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 46mg (7%)Selenas: 0.3µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė