Melioną valgykite su sotesniais produktais kaip avokadas (savyje turintis tirpiųjų skaidulų ir gerųjų riebalų). Jausite didesnį sotumą.
Meliono ir avokado užkandis – tiks ir svečius pavaišinti recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 128 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g meliono, su žaliais dryželiais (užkandis bus gražesnis)
  • 100 g avokado
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. skysto medaus arba agavų sirupo
  • 1 a.š. baltojo vyno acto (tinka ir citrinų sultys, tik medaus tada jau nereikia )
  • šviežių baziliko lapelių
  • žiupsnelis druskos
  • čili pipirų dribsnių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Melioną išskaptuojame burbuliukais su specialiu įrankiu (tinka ir nedideliais kubeliais supjaustyti).
  • Užkandis bus gražesnis, jei rinksimės melioną ryškiu vidumi.
  • Sunokusį avokadą supjaustome riekelėmis ir sudedame į lėkštę.
  • Padažui sumaišome: alyvuogių aliejų, druską, medų ir actą.
  • Pašlakstome padažu ir pabarstome čili dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 128kcal (6%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 36mgKalis: 376mg (19%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2664µg (333%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 46mg (7%)Selenas: 0.3µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!