Migdolų pienemažai angliavandenių, tad nesukelia cukraus svyravimų ir nedidina rizikossusirgti diabetu. Dėl žemo glikemijos indekso organizmas angliavandenius,esančius piene, naudos energijai, o ne riebaliniam sluoksniui.
Migdolų pieno desertas su chia sėklomis ir uogomis, mangu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
59 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 105 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g mangų tyrės ar pasirinktų uogų, galima ir mažiau
  • 30 ml migdolų pieno
  • 6 g ispaninio šalavijo sėklų chia

Paruošimas
 

  • Sėklas supilame į pieną.
  • Brinkiname mažiausiai 15min, galima ir per naktį.
  • Pagardiname su mėgstamomis uogomis, ar mangų tyrele.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 105kcal (5%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gNatris: 41mgKalis: 226mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 1302µg (163%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!