Migdolų pienemažai angliavandenių, tad nesukelia cukraus svyravimų ir nedidina rizikossusirgti diabetu. Dėl žemo glikemijos indekso organizmas angliavandenius,esančius piene, naudos energijai, o ne riebaliniam sluoksniui.
Migdolų pieno desertas su chia sėklomis ir uogomis, mangu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g mangų tyrės ar pasirinktų uogų, galima ir mažiau
- 30 ml migdolų pieno
- 6 g ispaninio šalavijo sėklų chia
Paruošimas
- Sėklas supilame į pieną.
- Brinkiname mažiausiai 15min, galima ir per naktį.
- Pagardiname su mėgstamomis uogomis, ar mangų tyrele.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 105kcal (5%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gNatris: 41mgKalis: 226mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 1302µg (163%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė