Noriu pasidalinti labai gardžiu morkų apkepo receptu. Gaminu jį jau antra savaitė iš eilės, negaliu susilaikyti, kaip noriu. Labai skanu, o pasigaminti labai paprasta. Apkepas būna drėgnas ir ne sausas. Valgant nėra sprangus.
Morkų apkepas su česnakais, saulėgrąžų ir moliūgų sėklomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 318 kcal

Ingredientai
  

  • 450 g morkų
  • 80 g saulėgrąžų sėklų
  • 80 g moliūgo sėklų
  • 4 v.š jogurto be priedų
  • 6 skiltelių česnako
  • 2 v.š ispaninio šalavijo sėklų 
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Sumaišome jogurtą ir ispaninio šalavijo sėklas ir padedame išbrinkti 15 minučių.
  • Morkas sutarkuojame stambia tarka.
  • 2 minutes pašildome keptuvėje kartu su smulkintu česnaku.
  • Pagardiname druska ir pipirais.
  • Dalį morkų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname. Tik nepadarome košės.
  • Moliūgų ir saulėgrąžų sėklas dedame į smulkintuvą su "s" formos peiliais ir susmulkiname. Turi gautis rupūs trupiniai, bet ne miltai.
  • Gautą masę sumaišome su paruoštomis morkomis.
  • Gautą masę dedame į duonai skirtą skardą (stačiakampio formos).
  • Uždengiame kepimo popieriumi arba kita kepimo skarda.
  • Kepame  170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
  • Nudengiame apkepą likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, kad gražiai apskrustų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 13gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 101mgKalis: 713mg (36%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 18831µg (2354%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 8mg (67%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 220mg (59%)Fosforas: 491mg (70%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!