Noriu pasidalinti labai gardžiu morkų apkepo receptu. Gaminu jį jau antra savaitė iš eilės, negaliu susilaikyti, kaip noriu. Labai skanu, o pasigaminti labai paprasta. Apkepas būna drėgnas ir ne sausas. Valgant nėra sprangus.
Morkų apkepas su česnakais, saulėgrąžų ir moliūgų sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 450 g morkų
- 80 g saulėgrąžų sėklų
- 80 g moliūgo sėklų
- 4 v.š jogurto be priedų
- 6 skiltelių česnako
- 2 v.š ispaninio šalavijo sėklų
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Sumaišome jogurtą ir ispaninio šalavijo sėklas ir padedame išbrinkti 15 minučių.
- Morkas sutarkuojame stambia tarka.
- 2 minutes pašildome keptuvėje kartu su smulkintu česnaku.
- Pagardiname druska ir pipirais.
- Dalį morkų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname. Tik nepadarome košės.
- Moliūgų ir saulėgrąžų sėklas dedame į smulkintuvą su "s" formos peiliais ir susmulkiname. Turi gautis rupūs trupiniai, bet ne miltai.
- Gautą masę sumaišome su paruoštomis morkomis.
- Gautą masę dedame į duonai skirtą skardą (stačiakampio formos).
- Uždengiame kepimo popieriumi arba kita kepimo skarda.
- Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
- Nudengiame apkepą likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, kad gražiai apskrustų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 13gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 101mgKalis: 713mg (36%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 18831µg (2354%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 8mg (67%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 220mg (59%)Fosforas: 491mg (70%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
Taip, apkepas labai skanus, tačiau man gavosi birus, kitą kartą imusciau kiaušinį, kad masė susirištu 👌