Lęšiai – rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis. Lęšiai lengvai pagaminami per 5–20 minučių, todėl juos vadinu sveiku, greitu maistu.
Morkų ir lęšių mišrainė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g morkų
- 100 g lęšių
- 50 g svogūno
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Lęšius išverdame paūdytame vandenyje.
- Morkas sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir apkepame keptuvėje.
- Paruoštus lęšius sumaišome su keptomis daržovėmis ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 331kcal (17%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 162mgKalis: 1155mg (58%)Skaidulos: 21g (60%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 33432µg (4179%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 100mg (13%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 282µg (141%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Deimantė Kaminskaitė-Danilovienė