Lęšiai – rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis. Lęšiai lengvai pagaminami per 5–20 minučių, todėl juos vadinu sveiku, greitu maistu.
Morkų ir lęšių mišrainė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 331 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g morkų
  • 100 g lęšių
  • 50 g svogūno
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lęšius išverdame paūdytame vandenyje.
  • Morkas sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir apkepame keptuvėje.
  • Paruoštus lęšius sumaišome su keptomis daržovėmis ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 331kcal (17%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 162mgKalis: 1155mg (58%)Skaidulos: 21g (60%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 33432µg (4179%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 100mg (13%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 282µg (141%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Deimantė Kaminskaitė-Danilovienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!