Linų sėmenys nuo refliukso (rėmens) gali pagelbėti, nes turimos medžiagos, kai gaminamas ir reguliariai vartojamas kisielius prieš maistą padeda atsigauti skrandžio gleivinei.
Morkų kepsneliai su linų sėmenų miltais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 308 kcal

Ingredientai
  

  • 3 morkų didesnių
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 svogūno
  • 2 v.š. linų sėmenų miltų
  • druskos pagal skonį
  • prieskonių pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Morkas smulkiai sutarkuojame.
  • Į jų masę įmušame kiaušinį, sudedame smulkintą svogūną, suberiame miltus ir prieskonius.
  • Viską gerai išmaišome ir paliekame keletui minučių pastovėti.
  • Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu ir kepame kepsnelius ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 308kcal (15%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 12gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 174mgNatris: 269mgKalis: 902mg (45%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 30940µg (3868%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 161mg (20%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 114mg (30%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė Birutė Vikauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!