
Šis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo. Skanaus.
Morkų pyragas be kviečių ir be cukraus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 550 g morkų ~5 didelės
- 150 ml agavų sirupo jei neturite galite pakeisti 150 g nerafinuoto cukraus
- 120 g avižų miltų
- 90 g sviesto natūralaus
- 4 vnt kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių nebūtina
- 0,2 g vanilės natūralios, nebūtina
Paruošimas
- Suplakite kiaušinius, kartu su agavų sirupu.
- Morkas sutarkuoti smulkia trintuve (bulvine) arba jei turite žaliavalgišką trintuvą – tiesiog sutrinkite.
- Sviestą ištirpinti vidutinėje temperatūroje.
- Visus produktus sudėkite į morkas, gerai išmaišyti ir sudėti į formą.
- Kepti ~50 min. iki +175 C įkaitintoje orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 4gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 71mgNatris: 149mgKalis: 204mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 7924µg (991%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Laba diena,Vaida. Norėjau pasitikslinti,ar tai vieno keksiuko kalorijos? Kiek i porcija pagal kalorijas eina keksiuku? Jei vieno keksiuko kalorijos,tada viskas aisku. Aciu,uz atsakyma.
jei jums iš šios masės išeina 12 keksiukų, tada vieno.
nes keksiukų dydžiai pas visus labai skirtingi:)
Sveiki, ar galima šiame recepte keisti kiaušinius? (bananas netinka, nes vyrui dėl alergijų negalima dabar vaisių ir kiaušinių)
minkštu (silken) tofu
Sveiki, o sirupą galima pakeisti į medų, ačiū.
Medaus nerekomenduojama kaitinti.
Kepiau su kokosu miltais kaip pyraga, puikiai pavyko, aciu. Tik cukraus sumazinau perpus.
Išbandžiau, deja, nusivyliau. Iš išorės apskrudę gavosi, o viduje kaip košė.
labai priklauso nuo orkaitės ir… morkų. Mano viduje minkštučiai, bet ne košė. pabandykite kitą versiją su kokosų miltais, jie sutraukia skystį iš morkų.
Sveiki, gaminau su maža interpretacija -išspaudžiau į tešlă apelsino sulčių ir patarkavau odeles, deja man pyragas gavosi skystas..šonai ir viršus apskrudo, bet viduj su šaukštu tik valgoma.. kaip manote, ar taip nutiko dėl rūgštelès? o keksiukai gaunasi įranką paimami, tvirti?
sveiki, viduje keksiukai minkštoki, bet tikrai ne skysti. aš kepu pagal proporciją kaip parašyta pati asmeniškai. Kita variantas nusunkti sultis nuo morkų, nors aš taip niekad nedarau.
Keksiukai puikūs! Ačiū Jums, Vaida, už pasidalintą receptą 🌹
Dėkui, kad parašote, man labai smagu <3
beje, jie mano mylimiausi:)))) dar pabandykite versiją su kokoso miltais, irgi super.
Nuostabūs Keksiukai!🤗 Būtinai pasigaminkite, kepsite ir kepsite… Drėgni, skanūs…🍰
ir keksiukus 50 min kepti?
Maždaug, nes priklauso nuo orkaitės, keksiukų dydžio ir pan.