Šis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo. Skanaus.
Morkų pyragas be kviečių ir be cukraus recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.616 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour 10 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 12 porcijos
Porcijoje 173 kcal

Ingredientai
  

  • 550 g morkų ~5 didelės
  • 150 ml agavų sirupo jei neturite galite pakeisti 150 g nerafinuoto cukraus
  • 120 g avižų miltų
  • 90 g sviesto natūralaus
  • 4 vnt kiaušinių
  • 1 a. š. kepimo miltelių nebūtina
  • 0,2 g vanilės natūralios, nebūtina

Paruošimas
 

  • Suplakite kiaušinius, kartu su agavų sirupu.
  • Morkas sutarkuoti smulkia trintuve (bulvine) arba jei turite žaliavalgišką trintuvą – tiesiog sutrinkite.
  • Sviestą ištirpinti vidutinėje temperatūroje.
  • Visus produktus sudėkite į morkas, gerai išmaišyti ir sudėti į formą.
  • Kepti ~50 min. iki +175 C įkaitintoje orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 4gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 71mgNatris: 149mgKalis: 204mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 7924µg (991%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
4.1 27 votes
Patiko? Įvertinkite!