Jei saldaus pieno produktai mažai kam tinka, ta rauginti- labai vertinami dėl prebiotokų ir probiotikų, vertingų ir lengvai pasisavinamų baltymų. Tiesa, kefyre nėra daug baltymų, tik apie 3 g /100 g, bet  išgėrę 300 ml stiklinę gausite jau 9 gramus.
Aš į kefyrą mėgstu įsiberti žiupsnelį druskos, nes man patinka sūresnis kefyras. Taip pat puikiai dera krapai, cinamonas, kardamonas, na ne viskas kartu, žinoma. Kiti mėgsta saldų – galima pasigaminti naminį desertą. Įsidėti braškių ar aviečių uogienės arba saldžių vaisių ir suplakame. Toks mišinys primena naminį jogurtą.
Naminis kefyras recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 159 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l pieno, 2,5 proc. riebumo
  • 2 v.š. kefyro

Paruošimas
 

  • Užviriname litrą pieno ir palaukiame kol atvės iki+37 C laipsnių.
  • Tuomet įdedame kefyrą, užsukame indelį ir laikome vėsioje vietoje porą dienų. Kefyre yra specifinių gerųjų lacto bakterijų bakterijų, kurios reikalingos kefyro rūgimui. Po poros dienų jau turime naminį kefyrą. 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 159kcal (8%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 32mgNatris: 102mgKalis: 387mg (19%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 433µg (54%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 326mg (41%)Varis: 0.003mgManganas: 0.01mg (1%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!