Pastaruoju metu vis daugiau ir daugiau pradėjau valgyti namuose fermentuotų daržovių. Šį kartą išbandžiau Vaidos puslapyje užtiktą receptą ir užsiraugiau mėlynojo kopūsto bei muskatinio moliūgo. Skonis geras, rašo Donata Vaišnoreitė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui. Ačiū, kad dalinatės.Šios daržoves galima ruošti atskirai arba kartu. Šaltuoju sezono metu puikiai paįvairins Jūsų šviežių daržovių racioną. Galima fermentuoti ir su putino sultimis bei bruknių tyre. Skanaus linki recepto autorė – Elvyra
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Iš viso 15 min.

Ingredientai
  

  • morkos
  • salierų gumbai
  • burokėliai (šviežūs)
  • svogūnai
  • kalendrų sėklos
  • 200 ml šviežiai spaustų obuolių sulčių
  • 100 ml citrinų arba laimo sulčių

Paruošimas
 

  • Į 1 l talpos indą pailgomis vidutinio storio ir ilgio lazdelėmis supjaustome morkas, salierų gumbus, burokėlius, žiedais supjaustome svogūnus, kiek telpa į stiklainį.
  • Susmulkintas daržoves sluoksniais sudedame į stiklainį, kartas nuo karto įberiame kalendrų sėklų ir viską užpilame obuolių sultimis, sumaišytomis su citrinos arba laimo sultimis, kad apsemtų daržoves.
  • Parai ar pusantros paliekame stiklainį su daržovėmis kambario temperatūroje, tada, įdedame į šaldytuvą.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!