Net ir nuostabiųjų grikių kasdien valgyti nereikia! Būtina įvairovė. Geriausia grūdus valgyti skirtingus bent 4 dienas iš eilės.
Nekepinti grikiai su česnakiniais laiškais ir sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g žaliųjų grikių
- 1,5 a.š. sviesto
- česnako laiškų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname sviestu ir česnako laiškais. Pries valgant išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 16mgNatris: 51mgKalis: 278mg (14%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 0.1gVitaminas A: 187µg (23%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 139mg (37%)Fosforas: 210mg (30%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė