Kietasis sūris labai rekomenduojamas metant svorį, nes turi daug skonio ir todėl suvartojame jo mažiau nei kito fermentinio ar pelėsinio sūrio. Gudrybė – šviežiai tarkuotą berti į jau patiektą maistą ant viršaus patiekalo: košės, salotų ar makaronų. Taip su pirmaisiais kąsniais patirsime daug malonumo, o kalorijų suvartosime mažai.
Nekepintų grikių košė su tarkuotu sūriu ir smidrais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g nekepintų grikių
- 50 g smidrų
- 15 g kietojo sūrio
- druskos virimui
Paruošimas
- Vakare kruopas nuplauname kelis kartus ir užmerkiame kambario temperatūros vandenyje. Ryte įberiame žiupsnelį druskos, užverdame.
- Į keptuvę įpylus vandens užkaitiname ir pora minučių smidrus pagariname, kad vos paminkštėtų, bet traškūs išliktų. Jie suteiks dar daugiau sotumo bei gaivos pojūtį.
- Tik užvirus kruopoms, virimą išjungiame ir dedame į lėkštę.
- Užtarkuojame kietojo sūrio, dedame smidrus ir valgome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 261kcal (13%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 12mgNatris: 134mgKalis: 388mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 479µg (60%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 149mg (40%)Fosforas: 287mg (41%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Aš girdėjau, kad sūryje esantis kalcis trukdo mūsų organizmui pasisavinti grikiuose esančiai geležiai. Todėl mano klausimas būtų, ar tai tiesa ir ar rekomenduojate šiuos du produktus derinti tapusavyje tuose pačiuose patiekaluose?
Tiesa, bet kreipti dėmesį tik jei turite geležies trūkumą. Ne visiems tai aktualu.