Kietasis sūris labai rekomenduojamas metant svorį, nes turi daug skonio ir todėl suvartojame jo mažiau nei kito fermentinio ar pelėsinio sūrio.
Gudrybė – šviežiai tarkuotą berti į jau patiektą maistą ant viršaus patiekalo: košės, salotų ar makaronų. Taip su pirmaisiais kąsniais patirsime daug malonumo, o kalorijų suvartosime mažai.
Nekepintų grikių košė su tarkuotu sūriu ir smidrais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 10 min.
Iš viso 1 day 10 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 261 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g nekepintų grikių
  • 50 g smidrų
  • 15 g kietojo sūrio
  • druskos virimui

Paruošimas
 

  • Vakare kruopas nuplauname kelis kartus ir užmerkiame kambario temperatūros vandenyje.
    Ryte įberiame žiupsnelį druskos, užverdame.
  • Į keptuvę įpylus vandens užkaitiname ir pora minučių smidrus pagariname, kad vos paminkštėtų, bet traškūs išliktų. Jie suteiks dar daugiau sotumo bei gaivos pojūtį.
  • Tik užvirus kruopoms, virimą išjungiame ir dedame į lėkštę.
  • Užtarkuojame kietojo sūrio, dedame smidrus ir valgome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 261kcal (13%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 12mgNatris: 134mgKalis: 388mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 479µg (60%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 149mg (40%)Fosforas: 287mg (41%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!